Kapalı Mide Fıtığı Ameliyatı

  • Home
  • Kapalı Mide Fıtığı Ameliyatı

Mide rahatsızlıklarından birisi olan mide fıtığı (Hiatal herni), son yıllarda sıkça görülen bir hastalıktır. Midede ortaya çıkan zorlanma ve baskı sonucunda yemek borusu ve diyaframa doğru kayması mide fıtığını ortaya çıkarıyor. Hastada genel olarak belli bir belirti göstermiyor. Farklı bir hastalığın teşhisinde tesadüfen tespit edilebiliyor.

Mide fıtığının tedavisinde çeşitli ilaç ve doğal tedavi yöntemleri uygulanıyor. İlaç tedavisi olumlu yanıt vermediği durumlarda ameliyata karar veriliyor.

Mide Fıtığı Neden Oluşur?

Genellikle insanların fiziki yaralanmaları sonucunda geçirilen travmalar, mide fıtığına yol açmaktadır. Hasar oluşması durumunda zayıflayan kas dokusu, diyaframın itilmesine neden olur. Bunun dışında kasların çok fazla basınç uygulaması sonucunda da fıtık oluşabiliyor.

Genel olarak fıtığa neden olan etkenler; Kronik öksürme, sık sık kusma, bağırsaklarda zorlanma, ağır eşyaları kaldırma, yaşlılık, sigara içmek ve obezitedir.

 

Obezitenin Mide Fıtığına Etkisi Nedir?

Hatalı beslenme alışkanlıklarınız ve sağlığa zararlı yemekler tüketmeniz sonucunda kilo problemleriniz ortaya çıkar. Fazla kilolarınız mideniz üzerinde ciddi baskılara ve tempoya yol açar. Bu da mide fıtığına yol açar. Mide fıtığı ciddi bir gaz rahatsızlığına ve karın bölgenizde şişkinliğe yol açabilir. Mide fıtığına karşı mutlaka kilo vermeniz ve formda bir vücuda sahip olmanız gerekir.

Mide Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Mide fıtığı belirtileri ortaya çıkmamasıyla bilinir. Bazı kişilerde; mide asit miktarında fazlalık olması, safra üretiminin artması ve yemek borusundan mideye hava dolması sonucu belirtiler kendini gösterir.

Sıklıkla ortaya çıkan mide fıtığı belirtileri; Mide ekşimesi, göğüs ağrısı, nefes darlığı, epigastrik ağrı ve yutma sıkıntısıdır.

Mide Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hastanın diyaframında oluşan yırtığın ileri seviyede olması durumunda en etkili tedavi kapalı mide fıtığı ameliyatı yöntemidir. Laparoskopik teknik uygulanarak midenin eski yerine getirilmesi amacı güdülür. Ameliyat hastalığın şiddetine göre farklı şekillerde yapılabiliyor.

Mide kaslarında yırtılma varsa, mide fıtığı ameliyatıyla birlikte yırtılan kaslar da onarılır. Eğer hastalık çok ileri evrelerde değilse ve hastada sadece mide yanması şikâyeti varsa; ameliyatla beraber mide yanmasına yol açan midenin bölümü yemek borusundan aşağı doğru alınır. Mide fıtığı ameliyatlarından sonra aynı şikâyetleri yaşamamanız için mide ile yemek borunuzun birleştiği alana koruyucu bariyerler yerleştirilir.

Ameliyata genel anestezi alarak giriyorsunuz. Belli noktalarda yarım veya bir santimlik kesiler atılır. Buralara portlar yerleştirilir. Portlardan birine videolu teleskop sokularak mideye kadar inilir. Diğer portlardan kanüller yerleştirilir. Midenin veya hasarlı bölgenin görüntüsü monitöre yansıtılır. Doktor hasarlı alanları onarır.

Ameliyattan sonra birkaç gün hasta omuz ağrısı yaşayabilir. Ameliyatın gerçekleştiği aynı gün hasta taburcu edilerek evine gönderilir. Yaklaşık 1 haftalık bir dinlenme sürecinden sonra hasta normal hayatına dönüş yapabilir. Laparoskopik cerrahide kesik olmadığı için hastanın estetik anlamda bir kaygı yaşaması söz konusu değildir. Ameliyattan önce yaşanan belirtiler ameliyat sonra herhangi bir ilaç tedavisi uygulanmadan kendiliğinden ortadan kaybolur. Laparoskopik cerrahi yöntemiyle mide fıtığı ameliyatlarında neredeyse 0 başarı sağlanır.

Mide Fıtığı Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalı?

Mide ameliyatından sonra yaşam düzeninizde bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Öncelikle beslenmenize dikkat etmelisiniz. İyileşme sürecinde asitli, gazlı yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız. Doktorunuzun verdiği diyet listesine uymalı ve ilaçlarınızı düzenli almalısınız.

Ameliyattan sonra, iyileşme döneminde bulantı, kusma ve bazı iç organ yaralanmaları gibi komplikasyonlar gelişebilir. İyileşme döneminde enfeksiyon kapma riskiniz de bulunuyor. Bu nedenle hastaneden çıktıktan sonra hijyenik bir ortamda dinlenmelisiniz.

Mide fıtığı ameliyat öncesinde, esnasında ve sonrasında risk barındıran bir operasyondur. Bu nedenle, doğru teşhis ve tedavi planıyla birlikte uzman bir doktora ihtiyacınız bulunuyor.

Mide Fıtığı Ameliyatı Fiyatı Ne Kadardır?

Mide fıtığı ameliyatı çok hassas ve uzmanlık gerektiren bir uygulamadır. Hastane koşullarının hijyenik ve donanımlı olması, ameliyatı yapan doktorun teknik bilgisi ve deneyimi, kullanılacak malzemelerin kalitesi büyük ölçüde etkiliyor.

Mide fıtığından şikayetçiyseniz doktorunuzla görüşerek en sağlıklı bilgiye ve tedavi yöntemine kavuşabilirsiniz. Size uygun fiyatlar ve ödeme koşullarıyla muzdarip olduğunuz mide fıtığından kurtulabilirsiniz.

Şimdi Abone Ol

En son haberlerimizi alın ve sağlıklı kalın.