Revizyon Cerrahisi Ankara

  • Home
  • Revizyon Cerrahisi Ankara

Revizyon Cerrahisi Ankara

Obezite ameliyatı sonrasında bazı hastalar belirlenen kilonun altına düşemezler ya da tekrar kilo almaya başlarlar. Bu gibi durumlarda hastalara tekrar cerrahi müdahale yapılıyor. Yapılan bu cerrahi müdahaleye de revizyon cerrahisi adı veriliyor.

Ankara’da Obezite ve Metabolik Cerrahi ile Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı olarak hizmet veren Prof.Dr.Gökhan Yağcı revizyon cerrahisi alanında da sizlere hizmet veriyor.

Revizyon Cerrahisi Neden Yapılır?

Dünya genelinde yapılan bütün obezite ameliyatlarında istenen sonucu alamama ve ters bir sonuçla karşılaşma oranı ’luk bir dilimi kapsıyor. Obezite ameliyatı olduktan sonra 18 ay içinde fazla kilonuzun %50’sinden daha azını kaybetmişseniz cerrahi müdahale başarısız sayılıyor. Uzun dönemde gerçekleşen komplikasyonlar, yeni kiloların alınması da başarısızlık nedeni sayılıyor.

Genellikle obezite hastalarda mide küçültme ameliyatları yapılır. Amaç, midenin küçültülerek, kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Buna rağmen hedeflenen kilo azalımı sağlanmaz veya tekrar kilo alınmaya başlanır. Bu durumda doktor, revizyon cerrahisi ankara işleminizi uyguluyor

Revizyon Cerrahisi Nasıl Yapılır?

Hastanın öncelikle daha önce olduğu ameliyat bilgileri detaylı şekilde incelenir. Bununla birlikte, tomografi, mr, kan ve hormon testleri uygulanır. İlgili bölüm dallarınca muayene ve incelemeler yapılır. Ameliyat esnasında ve sonrasında oluşabilecek sorunlar en aza indirilir.

Bazı işlemler ameliyatsız olarak endoskopiyle yapılıyor. Endoskopi dışındaki bütün işlemler laparoskopik (kapalı) ameliyat yöntemi ile yapılır. Laparoskopik cerrahide çok sayıda küçük kesi yapılır. Bu nedenle cerrahi işlemi gerçekleştiren doktorun tecrübesi çok önemlidir. Açılan kesilerden yerleştirilen portlar el aletlerinin karına ulaşması için kullanılır. Portlardan biri video kameraya bağlanan cerrahi teleskoptur. Diğerleri de cerrahi aletlerinin girmesi içindir. Cerrah operasyonu yaparken aynı zamanda da monitörden izler.

Revizyon Cerrahisi Yöntemleri Nelerdir?

Mide bandı olan hastalar; Bu hastalarda öncelikle bant çıkarılır. Bazı hastalarda bant mide içine doğru girebiliyor. Bu durumda bantı çıkarmak için endoskopi uygulanıyor. Bant çıkarıldıktan sonra belirli bir süre bekleniyor. Daha sonra hiç ameliyat olmamış gibi yeni cerrahi yöntem uygulanıyor.

Gastrik bypass olan hastalar; Hastada mide ile barsak arasındaki geçiş genişlemişse endoskopiyle geçiş daraltılıyor. Mideye birleştirilen barsak ansı ayrılıp daha ilerden tekrar birleştiriliyor. Böylece barsakların daha az bir kısmının besinle temas etmesi sağlanıyor. Ayrıca bypass yapılarak barsak arasında gıda ilişkisi sınırlandırılabiliyor.

Slevee gastrektomi (tüp mide) olan hastalar: İlk ameliyat yeterli gelmemişse veya mide tekrar genişlemişse slevee yapılabiliyor. Genellikle en sık kullanılan gastrik bypass tekniği olan Roux-en-Y (proksimal) uygulanıyor. Midenin girişine 30 ml’den küçük proksimal gastrik bir mide poşu oluşturulur. Oluşturulan bu poşu sayesinde mideniz devre dışı bırakılıyor. Aldığınız besinler buraya geliyor. İnce bağırsakların distale (kalın barsağa) doğru giden kısımdan yaklaşık 50-75 cm kesilir ve yeni mide poşuna bağlanır. Kesilen ince barsak ise ilerden tekrar barsağa birleştirilir.

Hangi Hastalara Revizyon Cerrahisi Uygulanmaz?

Obezite ameliyatınız sonrası hedeflenen kilolları veremediğinizde tekrar doktorunuza görünebilirsiniz. Doktorunuz gerekli tetkik ve incelemelerden sonra revizyon cerrahisine karar verebiliyor. Bazı durumlarda uygun görülmeyebiliyorsunuz. Revizyon cerrahisine uygun olmayanlar;

  • Uyuşturucu madde kullananlar,
  • Yemek yeme bozukluğu (Maladaptif) olduğu tespit edilenler,
  • Vitamin ve nutrisyonel destek almayı ret edenler,
  • Reflü şikayeti olan ve medikal tedavi almayan kişilerdir.

Revizyon Cerrahisi Sonrası Neler Yapılıyor?

Ameliyat sırasında verilen kan sulandırıcıların iki hafta daha alınması gerekiyor. Kan pıhtısının; kalp, akciğer veya beyin damar yollarını tıkamaması için veriliyor. Ameliyatta milimetrik kesiler yapıldığından iz sorunu olmuyor. Bunun dışında düzenli ağrı kesiciler kullandığınızda ağrı da hissetmiyorsunuz. Herhangi bir açılma veya sızıntı olup olmadığını görmek için revizyon sırasında ve ikinci günde kaçak testi yapılıyor.

İkinci günden sonra sıvı alımına başlayabiliyorsunuz. İlk iki hafta sıvı beslenmeden sonraki iki haftada yumuşak püre beslenmeye geçebilirsiniz. İlk 15 gün boyunca size protein takviyesi yapılıyor. Ayrıca diyetisyen desteği de alıyorsunuz. Ameliyattan sonra 1-2 saat içinde ayağa kalkıp, kendi öz bakımınızı yapabiliyorsunuz.

Revizyon Cerrahisi Ücretleri Ne Kadar?

Obezite ve revizyon cerrahisi fiyatları ankara diğer ameliyatların fiyatlarından biraz yüksektir. Ameliyatlarınızı SGK anlaşmalı kurumlarda da yaptırabilirsiniz. Fakat burada önemli olan sağlığınız ve alacağınız hizmetin kalitesidir. Cerrahi işlemlerin fiyatlarını, hastane koşulları, ameliyat tekniği, doktorun uzmanlığı ve kullanılan materyalin kalitesi belirliyor.

Şimdi Abone Ol

En son haberlerimizi alın ve sağlıklı kalın.