Mide Küçültme
- Home
- Mide Küçültme
Mide Küçültme
Mide Küçültme
- Home
- Mide Küçültme
Mide Küçültme
Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılıyor?
Mide küçültmede, laparoskopik yöntemleri uygulanır. Mide küçültme ameliyatında midenin yüzde 80’lik bir kısmı, karında küçük kesilerek çıkarılmaktadır. Çok az bir sürede gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatında, laparoskopik yöntemlerin tercih edilme nedeni ise kişiyi çok fazla strese sokmaması. Çeşit olarak operasyonlar 3’e ayrılırlar.
Gastrit Bypass Ameliyat
Laparoskopik uygulamaları ile yapılan operasyonda, mide küçük bağırsaklara bağlanır. Bu yöntem sürekli bir biçimde acıkan insanlarda oldukça etkilidir. Çünkü burada mide tamamen çıkarılmaz, sadece kullanım dışı bırakılmaktadır.
Mide Kelepçesi Ameliyatı
Yemek borusu ve midenin birleşmiş olduğu yerin 4 santim aşağı tarafa silikon kelepçe takılarak yapılan işlemlerdir. Bu sayede yemek yenildiğinde, üst kısımda sabitlenir ve kişiye tokluk hissi yaşatır. Böylece kişinin çok daha hızlı biçimde kilo vermesi sağlanmaktadır. Mide bantları istenildiği zaman çıkarılmaktadır.
Tüp Mide Ameliyatı
Mideye açlık hissini veren Ghrelim isimli hormonsal alanın laparoskopik yöntemle tamamen alınmasıyla yapılan operasyondur. Bu operasyonda midenin büyük kısmı alındığından geri dönüş söz konusu değildir.
Mide Küçültme Operasyonları Neden Yapılır?
Obezite rahatsızlığından şikayetçi olan kişiler, kendi kilolarının fazla olduğunu düşünenlere yapılan mide küçültme ameliyatı, ideal kiloya kavuşturma prensiplerine dayanır. Yani kişinin sağlıklı bir biçimde hızlıca kilo vermesini sağlayarak, rahatsız olmayacağı kiloya ulaşması hedeflenir. Genelde yapılan diyetler sonucunda, herhangi bir sonuç alamayan kişiler fazla kilolardan kurtulmak adına bu yöntem için başvuruda bulunurlar.
Doktor tarafından tetkiklerin yapılmasının ardından, uygun görüldüğü halde, mide küçültme ameliyatı işlemleri başlatılır. Buradaki yöntem bahsettiğimiz üzere, midenin bir bölümün alınması, bağırsağı bağlanması gibi uygun yöntemlerle yapılmaktadır. Fakat kişinin bu ameliyatı olabilmesi için engel teşkil edecek bir durumunun olmaması gerekiyor. Bu durum tamamen doktor tarafından karar verilerek belirleniyor. Mide küçültme ameliyatı yapıldıktan sonra, kişi açlık hissi yaşamadığı gibi hızlı bir kilo verme dönemine giriyor.
Mide Küçültme Ameliyatının Faydası Var mıdır?
Genellikle insan, yapısal olarak kilo almaya meyilli bir canlıdır. Ancak kilo alım, ideal boyutları aştığı süreçte, kişinin çeşitli problemler yaşamasına sebep oluyor. Kilo alan kişilerde nefes alma zorluğu, hareket etmede güçlük, kalp krizi yaşama riski gibi pek çok çeşitli sıkıntı çıkabilir. Bu sebeple kişinin mutlaka kendi ideal kilosuna kavuşması gerekiyor. İdeal kilo yakalandığı zaman, yaşamsal faaliyetlerde ciddi bir rahatlama yaşanıyor.
İşte tam bu arada devreye giren mide küçültme ameliyatı, kişinin fazla kilolarından rahatça kurtulmasını sağlıyor. Mide küçültme ameliyatı kişinin sadece kilolardan kurtulmasını sağlamıyor, aynı zamanda sağlığına kavuşmasına yardımcı oluyor. Bu yöntemle, insanlar kilolarının yaklaşık yüzde 60 gibi bir miktarından kurtulabiliyorlar. Örneğin 150 kiloluk bir kişi 90 kilo vererek, 60 kilo gibi sağlıklı bir kiloya inebiliyor. Bunun yanında, kişinin metabolizma sorunları yaşamaması, gaz sıkışması probleminin yok edilmesi gibi sonuçlarda, mide küçültme ameliyatı etkilidir.
Mide Küçültme Ameliyatı Riskleri Bulunur mu?
Mide küçültme ameliyatı çeşitlere ayrılır. Her bir çeşidin operasyona göre bazı riskleri mevcut olabiliyor. Çok küçük bir ihtimal olsa bile, mide küçültmeden sonra safra kesesinin taş oluşturma ihtimali bulunur. Gıdaların hızlıca bağırsak bölümüne geçmesi halinde, kişinin bulantı hissi yaşaması olasıdır. Operasyon esnasında enfeksiyon riski bulunabilir. Fakat alanında uzman bir doktor tarafından uygulanması halinde, bu durum kontrol altında tutulabilir.
Mide Küçültme Fiyatları
Mide küçültme fiyatları, çeşitli testler yapıldıktan sonra, yapılması uygun görüldükten sonra belirlenir. Ayrıca hangi çeşit ameliyat yapılacağı, fiyatta etkili olabilir. Bunun için işleminizi yapacak cerrahı arayarak sorabilirsiniz