Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi

  • Home
  • Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi

Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi

Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi

  • Home
  • Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi

Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi

Reflü veya Mide Fıtığı; mide ile yemek borusunun bağlantı noktasında yer alan kapakçığın fonksiyonlarını tam anlamıyla yerine getirememesi durumudur. Mide fıtığı– reflü yaygın bir rahatsızlıktır ve vakaların büyük bir çoğunluğunda Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi cerrahi yönemlerle gerçekleştirilir. Reflü tedavisi belli boyuta kadar yaşam biçimindeki değişiklik ve ilaç takviyeleri ile giderilebiliyor olsa da, mekanik bir problem olan mide fıtığının tedavisi ameliyat ile kesin sonuçlara ulaşabilir. Rahatsızlığın bir çok nedeni vardır ki, yine pek çok sindirim sistemi rahatsızlığında olduğu gibi bu hastalığında sebebi obezitedir. Beslenme düzenindeki hatalar ve zararlı alışkanlıklar ve bazı ilaçlar da Reflü – Mide Fıtığı sebepleri arasında gösterilmektedir.

Reflü – Mide Fıtığı Kimlerde Görülür?

Reflü – Mide Fıtığı, genellikle orta yaştan itibaren görülen bir hastalıktır. Yaygın olmasa da, çocuklarda ve ilk gençlik döneminde, yapısal bozukluklar nedeniyle gözlemlenmesi mümkündür. Ancak Reflü – Mide Fıtığı çoğunlukla zaman içerisinde bir çeşit vana gibi çalışan kapakçığın zarar görmesi ile oluştuğundan, belirttiğimiz yaş aralığından sonra ortaya çıktığını söylemek mümkündür. Görülme sıklığı bakımından kadın veya erkeklerde belirgin bir farklılık söz konusu değildir. Oldukça yaygın bir hastalık olan reflü, Türkiye’de nüfusun %30 ile %40’ı arasında farklı seviyelerde görülür. Vakaların bir kısmında sadece mide asidi giderici ilaçlar yeterli olurken, kimilerinde daha ileri tedaviler ve cerrahi çözüm olabilmektedir.

Mide Fıtığı – Reflü Belirtileri Nelerdir?

Reflü haricen tespit edilebilecek bir rahatsızlık değildir. Yani fiziksel bir belirteç bulunmaz. Hastanın kendisinin fark edebileceği belirtilerin başında, uykuda ağza mide suyu ulaşması gelmektedir. Mide asidi oldukça kuvvetli bir asittir ve bu durumda oldukça sıkıntılı bir tablo ortaya çıkabilir. Tabii bu akut reflü atağı olarak kabul edilebilir. Mide asidinin küçük sızıntıları, boğazda düzenli yanma, ağız kokusu, sırt ağrısı, yanma hissi gibi ortaya çıkabilir. Kimi vakalarda sürekli öksürme ve ses kısıklığı gibi durumlar da ortaya çıkabilmektedir. Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi başlatılmadan önce bu sebeple tıbbi görüntüleme araçları ile tanı konulmalıdır.

Reflü – Mide Fıtığı Tanısı Nasıl Konur?

Reflü – Mide Fıtığı tanısı, endoskopi ile konulabilir. Endoskopi; ucunda kamera bulunan hortum benzeri bir yapı ile midenin görüntülenmesi uygulamasıdır. Bu uygulamada yemek borusundan mideye inen görüntüleme aracı, hekime canlı olarak sistemi gözlemleme imkanı sunar. Bu sayede sorunun kaynağı tam olarak tespit edilebilmektedir. Tabii bu yönteme hasta şikayetleri çerçevesinde başvurulur. Hekim hastanın yakınmalarını dinleyerek Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi sürecini planlar.

Reflü – Mide Fıtığı Neden olur?

Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi Ankara’da bulunan kliniğimizde yaygın biçimde gerçekleştirilen bir tedavi prosedürüdür. Reflü tanısı konulan hastalarımızın genellikle obezite ve beslenme bozuklukları görülmektedir. Reflü – Mide Fıtığı nedenleri içerisinde aşırı kilo en çok rastlanan başlıktır. Gebelik durumunda da bu süreyi kapsayan reflü sorunları yaşanabilir. Alkol ve sigara da Reflü – Mide Fıtığı oluşumunu tetikleyen alışkanlıklardır. Bu alışkanlıkları bulunan kişilerin kilolu olmasalar dahi Reflü – Mide Fıtığı hastalığı ile karşılaşmaları söz konusu olabilir.

Mide fıtığının en önemli sebeplerinden bir diğeri beslenme türüdür. Sürekli aşırı yağlı gıdalar tüketen ve gazlı içecekler gibi asitliği arttırıcı unsurlar tüketen kişilerde reflü görülme sıklığı oldukça fazladır. Aşırı beslenme ve uykudan kısa bir süre önce besin tüketmek de kronik olmasa da reflü belirtilerinin gözlemlenmesine neden olabilir. Bu davranış kronik reflü hastalarında ciddi bir soruna dönüşebilir.

Reflü – Mide Fıtığı ortaya çıkmasında bir diğer etken de kapakçığın zarar görmesine neden olan ilaçlardır. Bazı ilaçlar mevcut reflü hastalığının şiddetini arttırabileceği gibi, reflü hastalığının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi ilaçla veya cerrahi müdahale ile gerçekleştirilebilir. Tedavi prosedürüne hastalığın düzeyine göre karar verilir. Öncelikle yapısal değişiklikler ve ilaçlar ile kapakçığın fonksiyonun yerine getirilmesi sağlanmaya çalışılır. Biz Ankara Reflü – Mide Fıtığı Tedavisi prosedürlerimizde, hastanın ihtiyaçlarına ve hastalığın seyrine göre her iki şekilde de müdahalede bulunabilmekteyiz. Cerrahi operasyonlarımızda endoskopik ve laporoskopik yöntemleri kullanmakta en gelişmiş teknolojiler ile reflü tedavisi gerçekleştirmekteyiz.

Şimdi Abone Ol

En son haberlerimizi alın ve sağlıklı kalın.